Wel leuke Nederlandse kunstenaar Frankey, is succesvol, krijgt expositie in New York

23-07-2018 17:46

Meer beeld hier en op Instagram.

 

Lapdance ride

 

Badaboom

 

Another day another dollar

 

Dog steady

 

Bearly made it

 

Microghini

 

PERSBERICHT

In het hart van New York opent op 28 juli 2018 de nieuwe locatie van de gerenommeerde kunstgalerie Wallplay met een Nederlandse tentoonstelling: Frankey 11. De galerie toont vier weken lang een selectie uit het oeuvre van Nederlandse straat- en designkunstenaar Frankey.

Een geldteller omgetoverd tot een wekker, een automatische lap-dancer en een glazen speelgoed-vliegtuigje; het werk van Frankey bestaat uit alledaagse voorwerpen die in een nieuwe, absurde en vermakelijke context worden geplaatst. “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het maken van dingen die misschien maar één procent van de mensen leuk vindt, maar het dan echt te gek vindt,” vertelt Frankey. Je zou het zijn levensmissie kunnen noemen: een glimlach op mensen hun gezicht toveren.

Frankey: “Ik wil grenzen verleggen. Kunst heeft geen grenzen, daarom vind ik het zo mooi. Ik streef ernaar werk te maken dat ‘niet normaal’ is. Iets dat je ergens wel herkent, maar dusdanig is veranderd zodat het iets nieuws wordt. Ik geloof dat daar de magie zit. De werken die ik laat zien met Frankey 11 zijn, in ieder geval voor mij, de beste voorbeelden van die filosofie.”

Waar:

Wallplay

327 Canal St. New York, NY 10013

Wanneer:

Van 31 juli

tot 1 september

11.00 uur – 18.00 uur

Opening:

28 juli, 18.00 uur – 22.00 uur

 

/PERSBERICHT