Doneer aan TPO
 

Bekeerde oplichter stopt met studie (om wereld te redden)

Door: , 16:53, 23 maart 2009

Hij stond even bekend als de meest studentikoze meesteroplichter van de lage landen, en nu dreigt hij te stoppen met zijn opleiding Bedrijfskundige Informatica aan de Bredase hogeschool Avans.

Michel Spekkers, veroordeeld internetfraudeur (hij zat 21 maanden vast in Houston) is tot inkeer gekomen, maar nu zo druk met enkele maatschappelijk bevlogen websites en zijn SP-lidmaatschap dat hij op het punt staat zich uit te schrijven. Spekkers (21) werd vooral bekend door drie uitzendingen van Tros Opgelicht, waarin hij naar voren kwam als een fantast die via internet telecomspullen aanbood, maar de mobieltjes nooit leverde.

Hij vluchtte en kwam via Mexico terecht in Amerika en werd daar, na vijf maanden,  in Houston gearresteerd. ‘ Op een ochend werd ik ingerekend’, vertelt hij aan deze zender. Spekkers zat daarna nog zeven maanden vast in Nederland. Nu is hij een geengageerd medemens dat ons waarschuwt voor de gevaren van cybercrime, het detentiebeleid wil verbeteren en werkt aan een overheidswebsite die de burgers dichter bij de politiek moet brengen. Het SP-lid in Breda won zelfs al een prijs van 25.000 euro voor het concept de jijendeoverheid, een site die burgerschap promoot.

‘ Als je zo jong bent is het moeilijk om uit die tunnel te komen’, verklaart hij zijn gedrag.

Hij werkte onder meer ook nog bij Humanitas, maar dat viel een beetje tegen. ‘ Daar zaten twee directeuren die meer dan twee ton verdienden’, zegt hij.  Hmmm, is een van die baasjes niet Lodewijk de Waal, de meneer die nu zo hard blaast over de ING-bonussen, de bank-verzekeraar waar hij binnenkort als commissaris aan de slag gaat?

 
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace