TPOok!

 
avatar
     
Column

Doubletstraat, de hoerenstraat van Den Haag

Tags: ,

In Amsterdam heeft het nog iets feestelijks, de hoeren. In Den Haag alles behalve. Niet alleen is de Doubletstraat zelf niet al te mooi, ook de dames stellen teleur. Dat is jammer, maar goed, dat iemand lelijk is zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van het aangebodene. Ik heb vrienden genoeg die hoog opgeven over de wonderlijke kwaliteiten van hun lelijke vriendin.

Zaterdagmiddag, 12:30 uur. Het is redelijk druk in de Doubletstraat, maar vast nog geen spitsuur. In ieder geval nog niet het uur waarop ik zin zou hebben in een hoer. Maar goed, wat weet ik ervan. Ik heb nog nooit een hoer geconsumeerd en geloof ook niet dat ik ervan zou kunnen genieten. Er kleven zoveel praktische bezwaren aan: wat zeg je tegen elkaar? Hoe vaak verschoont ze haar lakens? En belangrijker nog: hoe vaak verschoont ze zichzelf?

Informeren naar tarieven
Het vreemde van naar hoeren kijken, vind ik, is dat ik mezelf bekeken voel. Daarvan lijken mijn mede-bezichtigers geen last te hebben. Ongegeneerd staren ze naar de vacante hoeren en informeren naar tarieven. Even schiet het me te binnen dat het misschien zo druk is, omdat de salarissen net zijn uitgekeerd, maar de meeste geïnteresseerden hier wekken niet de indruk te werken.

Hoe vaak zouden zij zich eigenlijk verschonen?
Uit niets blijkt dat ook de hoeren last hebben van de crisis. Dat schijnt wel het geval te zijn, ik heb me laten informeren. Er zijn prijsdalingen bekend van 60 naar 40 euro voor een half uur. Het lijkt me dat de prijs-kwaliteit verhouding met dit soort tarieven in ieder geval altijd in orde is. Een half uur lijkt kort maar in dertig minuten kan veel gebeuren. Daarbij, mannen presteren over het algemeen het beste onder tijdsdruk.

Gezonde stress doet goed
Dan stapt een man bij een van de hoeren naar buiten. Een heel normale man, zonder snor, zonder lange jas, zonder vettig plakhaar. Vermoedelijk een man met een vast salaris, een vaste vrouw maar met een seksloos huwelijk. Ik kan me voorstellen dat dit het soort man is, waarvan de hoeren zelf ook nog een beetje kunnen genieten.

In ieder geval heeft hij genoten, zoveel is duidelijk als hij zijn kraag opklapt en met stevige tred richting Paviljoensgracht loopt. Het treurige decor waarin hij zich begeeft doet hem niets. Voor hem is het vandaag de feestelijkste dag van de maand.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.