TPOok!

 
avatar
     
Column

Hoi! Ik ben Tommy!

Ik kom overal mee weg

Ik ben een groot genie, want dus omdat ik boeken schrijf. En niet zomaar boeken, maar geniale literaire werken, want ik ben een van die literaire engnekken uit de Grachtengordel. Omdat mijn schoorsteen ook moet roken lik ik met enige regelmaat het poeperdje van Matthijs van Nieuwkerk en schuif ik aan bij elk spelprogramma voor verstandelijk uitgedaagden dat me maar wil hebben. Of dacht u dat ik voor noppes voor lul ging staan? Nou, dus mooi niet hé. Mijn beste eigenschap is dat ik niet snel boos word. Nou, vooruit, ik ben een keer boos geweest. Ik was eens genomineerd voor de NS Publieksprijs voor een van mijn buitenaards briljante werken, dus de slingers hingen al en de overwinningstoespraak was geprint. Wat denkt u? Wint die proleet van een René van der Gijp met z’n biografie! U begrijpt dat ik ziedend was, maar omdat ik erg collegiaal en beschaafd ben, viel ik niet schrijver Michel van Egmond aan, maar de NS Publieksprijs zelf. Een ‘spek-en-bonenprijs’ snikte ik. Dat had ik natuurlijk nooit gezegd als ik had gewonnen, want zo ben ik dan ook wel weer. Ik ben wel een jaloerse klootzak, maar ik ben niet gek.

Ik werd zelfs niet boos toen het gebouw van De Telegraaf werd bestookt met een brandende auto. Ik ben namelijk een groot voorstander van het vrije woord en de vrijheid van meningsuiting, dus als het iemands mening is dat De Telegraaf in de hens moet worden gezet, moet dat kunnen. Sterker nog: ik ben van mening dat het de hoogste tijd werd. Onlangs was ik te gast op het jaarlijkse congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, en daar zei ik dat ook zomaar pardoes! Ik ben namelijk een kleine guit, opgelegd tot scherts en jolijt. Gelukkig was Twan Huys de presentator van dienst, dus ik werd niet eens tegengesproken. Maar goed, wat verwacht je van iemand die een van de zwaarste criminelen van Nederland aan studenten laat uitleggen hoe de wereld in elkaar zit. De aanwezige burgemeesters vonden het ook erg grappig. Ze moesten het bolle buikje vasthouden van het lachen. Dat zijn dus diezelfde burgemeesters die bij Jinek gaan huilen als ze bedreigd worden. En dat is niet raar, dat is alleen maar heel bijzonder.

En dacht u nou dat ik een beetje spijt heb dat ik mijn grote muil niet kan houden en er alles uitflap, als was ik een zestienjarig meisje op speed? Welnee! Ik kom overal mee weg. Want ik ben Tommy, groot literair genie, en ik geniet de bescherming van alle linkse zelfingenomen patjepeeërs.

Nou, dit was het wel zo’n beetje. Ik moet nu gaan, want er zijn nog reten die ik niet gelikt heb. Groetjes! En koop mijn briljante boeken!

   

Steun direct Gard Simons

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.