TPOok!

 
avatar
     
Column

Gemeente Veldhoven verbiedt kunst Ralph Posset

Steun de onafhankelijke kunsten en stuur een mail

Komende zondag 18 december zou ik voor de opening van een midwinter kunstmanifestatie, een gezonde boom omhakken. Mijn stelling is dat een kunstenaar altijd cultuur boven natuur moet stellen. Anders had hij of zij maar bioloog moeten worden. En dus zou ik een boom promoveren tot kunst. Niet alleen zou ik hem omhakken maar daarna ook signeren. Conceptuele kunst in het kwadraat.

Maar de gemeente Veldhoven, de gemeente waar mijn kunstperformance zou plaatsvinden, heeft in haar wijsheid besloten om mij te verbieden deze actie uit te voeren. De gemeentesecretaris, Erik de Ruiter, heeft afgelopen vrijdag een aangetekende brief laten bezorgen bij de eigenaren van het perceel. Hij wilde per direct informatie en meldde dat het kappen van bomen alleen was toegestaan in het kader van de Boswet van de gemeente. Ik heb meteen de gemeente gebeld om te vragen wat de consequenties zouden zijn als het wel doorging. Maar de gemeentesecretaris was niet aanwezig en de ambtenaar van dienst meldde dat ze er niets meer over kon zeggen omdat het bijna weekend was. Hierdoor weten de eigenaren van het perceel niet waar ze aan toe zijn en durven zij de actie niet te laten doorgaan. Ik begrijp dat.

Als de gemeente je in het ongewisse laat over eventuele consequenties is dat pure intimidatie. Je kunt niet zomaar van gemeente wisselen als het je niet bevalt zoals je van energieleverancier wisselt. De gemeente kan je het leven behoorlijk zuur maken. En dus vraag ik aan jullie allen om een dringend beroep te doen op de gemeente Veldhoven om van kunst geen politiek spel te maken.

Stuur een dringende, doch nette, mail naar de gemeente Veldhoven en neem het op voor de onafhankelijke kunsten. Want als de kunst net zo grijs moet worden als de ambtenarij wordt het leven pas echt kleurloos. De tentoonstelling Vaaggrond is geopend van 25 december tot en met 5 januari. Ook op deze dagen zou ik een boom tot kunst verheffen. Dus jullie mail kan wel degelijk effect hebben op de rest van de manifestatie. Dus doe uw goede daad voor vandaag en mail voor de kunsten!

Mailadres: [email protected] Ter attentie van Gemeentesecretaris Erik de Ruiter. Ik dank jullie bij voorbaat.

Jullie eigen kunstenaartje, Ralph Posset

   

Steun direct Ralph Posset

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.