Doneer aan TPO
 

Kenia gaat vooruit: als voor wegverbreding je halve huis nodig is, breken ze maar de helft af

Nederland, het land waar buschauffeurs staken omdat ze moeten plassen

Door: , 19:59, 01 mei 2018

Nederland, het land waar buschauffeurs staken omdat ze moeten plassen

Een vriend van me was onlangs in Kenia en appte me bijgevoegde foto. Hij schreef:

 

”Ik moet zeggen dat de overheid hier met sprongen vooruit is gegaan sinds mijn laatste bezoek. Als ze voor de verbreding van een weg maar de helft van je huis nodig hebben, breken ze ook maar de helft af. Voor de duidelijkheid: je wordt hier dus op geen enkele wijze voor gecompenseerd.”

 

Nou, dacht ik, dat de plaatselijke SP-afdeling dat zomaar pikt! Dat Ron Meyer niet stante pede oproept tot Aksie! Oh wacht, de SP zit in Nederland. Nederland, waar de overheid in voorkomende gevallen je huis netjes koopt en je alle tijd krijgt om een nieuw huis te vinden alvorens de bulldozers bij je voordeur staan. Nederland, waar volgens de SP alles kommer en kwel en schandalig is.

Aksie!

Nederland, waar je loon krijgt doorbetaald als je ziek wordt en een uitkering als het te lang duurt. Waar je voor een schijntje toegang hebt tot een batterij medisch specialisten die tot de beste ter wereld behoren. Nederland, waar iedereen die geen werk vindt of wil, door de staat wordt onderhouden om te voorkomen dat hij verhongert. Nederland, waar je huur kunt betalen door een gul stelsel van huursubsidies, en je ziektekostenverzekering wordt gecompenseerd met zorgtoeslagen. Nederland, het land waarin iedereen dezelfde rechtsbescherming geniet en je als zware crimineel niet door de politie net zolang met een knuppel op je flikker wordt geslagen tot je van voren niet meer weet hoe je van achteren heet, maar wordt uitgenodigd om in een televisieprogramma aan studenten uit te leggen hoe de wereld in elkaar zit. Nederland, waar iedereen alle vormen van onderwijs kan genieten. Nederland, waar je niet aan een lantaarnpaal wordt opgeknoopt als je met je bezopen kop een kind doodrijdt, maar 240 uur konijnen moet kammen op de kinderboerderij. Nederland, het land met vrijheid van godsdienst, pers, meningsuiting, vereniging en vergadering.

Nederland, waar drinkwater uit de kraan komt en gas en stroom voor iedereen gegarandeerd zijn, ook als je alleen maar de hele dag op bed ligt te rukken. Het is dan wel de bedoeling dat je die voorzieningen ook betaalt met het geld dat je van de staat krijgt. Als je het naar de hoeren of de Wehkamp brengt of door je neus snuift, word je afgesloten en komt de SP in Aksie. Nederland, waar het openbaar vervoer functioneert en betaalbaar is, de wegen geasfalteerd zijn en je huis niet zomaar kan worden afgebroken. Nederland, waar zelfs mensen die hier helemaal niks te zoeken hebben worden opgevangen, gevoed en gehuisvest omdat ze uit een land zijn gevlucht waar je huis wél zomaar wordt afgebroken, als het niet al aan diggelen is gebombardeerd. Nederland, het land waar buschauffeurs staken omdat ze moeten plassen.

Mombassa

Maar beste schrijvert, overdrijf je nou niet nogal, zult u vragen. Welnu, beste lezert, dat ligt er maar aan hoe u het bekijkt. Ook in Nederland is er onrecht, zijn er misstanden, schrijnende situaties en andere ellende. Maar die zijn dan altijd nog ingebed in een stelsel van bezwaar en beroep, een onafhankelijke rechterlijke macht, hulpinstanties, wet- en regelgeving en een vrije en onderzoekende pers, kortom, in een democratisch bestel. Een land dat zich druk kan maken over de dividendbelasting heeft luxeproblemen. Als u een beter land weet, vertel het me en ik ben vertrokken.

Terwijl u daarover nadenkt zou ik u echter willen adviseren om de foto van de aanleg van de Ringweg A10 rond Mombassa nog eens goed te bekijken. Aksie, Aksie, harde Aksie! Maar daarna gaan we lekker badderen in onze met goedkoop gas verwarmde badkamer. Want het is best fris voor de tijd van het jaar, vindt u ook niet?

Tags:
 
 
 

Steun direct Gard Simons

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 

Inloggen

 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace