TPOok!

 
avatar
     
Column

Schadevergoeding omdat schoolfotograaf tijdens offerfeest foto’s nam opent perspectieven

Ik ga me een slag in de rondte sue-en

Tags:

Een montessori school in Den Haag heeft een schoolfotograaf laten komen op de dag van het offerfeest. Een islamitisch echtpaar is naar de rechter gestapt omdat hun kinderen op die dag niet aanwezig waren en dus fotoloos bleven. Ze vroegen 10.000 euro. Dat vond de rechter te gortig. Maar hij stelde de gezinnen wel in het gelijk en besloot ze een schadevergoeding van 500 euro toe te kennen.

Deze uitspraak opent perspectieven. Al die jaren dat de scholen waar ik op zat gewoon begonnen zonder mij, terwijl ze toch al vrij snel konden weten dat ik altijd een kwartier a twintig minuten te laat ben, is natuurlijk een grote schande. Hierdoor heb ik enorm veel lesstof gemist. Daar wil ik een schadevergoeding van 50.000 euro voor vragen. Dat deze vergoeding zo laag is, heeft alles te maken met het feit dat ik toch nog goed terecht ben gekomen. En dat ik de redelijkheid zelve ben, speelt hier natuurlijk ook mee.

Verder wil ik alle musea in de wereld aanklagen omdat ze categorisch weigeren mijn werken te exposeren in hun belangrijkste zalen. Dit is funest voor mijn prestige en heeft verregaande gevolgen voor mijn financiële situatie. De schadevergoeding die ik van deze kunstpaleizen vraag zal dan ook niet mals zijn. Ik denk aan een vergoeding van 10 miljoen euro. Dit kan nog verder oplopen.

Ook FC Den Bosch ga ik keihard sue-en. Ik ben jarenlang naar alle thuis- en uitwedstrijden geweest. Alle doffe ellende heb ik van dichtbij meegemaakt. Omdat ik even genoeg had van al deze ellende ben ik op 16 oktober 1983 niet naar de wedstrijd FC Den Bosch-Ajax gegaan. En juist op die dag heeft mijn FC besloten om op onnavolgbare wijze boven zichzelf uit te stijgen. Ze wonnen met 3-0. De emotionele schade die dit tot gevolg had, is onbeschrijfelijk. Ik eis dan ook dat ik al mijn kosten voor kaartjes, treinreizen en shirtjes met terugwerkende kracht vergoed krijg. Dit naast een vergoeding van 100.000 euro. Dit bedrag is natuurlijk een lachertje maar ik heb nu eenmaal nog steeds een FC hart.

De ranger van het Wereld Natuur Fonds die mij in de vijfde klas van de lagere school een pin in mijn ongeschonden huidje stak ga ik ook aanklagen. Ik ga voor niets minder dan de doodstraf.  Dat lijkt me logisch.

 

   

Steun direct Ralph Posset

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.