TPOok!

 
avatar
     
Column

Webcammen zorgt voor enorme toename van plastische chirurgie

Ook mijn nek, wangen, haarlijn en kin hebben er al aan moeten geloven

Tags: ,

In China heeft het webcammen een enorme vlucht genomen. Honderdduizenden Chinezen dromen van een carrière als webcammer. En dat alles in het nette uiteraard. Politiek, seks of frivole gekkigheden zijn uiteraard ten strengste verboden. De Chinese wetgeving omtrent webcammen is uitermate streng. En het is niet ondenkbaar dat de wetgeving nog veel strenger gaat worden. Men denkt zelfs na over een verbod op livestreaming. Een communistische heilstaat is immers niet gebaat bij open communicatie.

De drang om een populaire en dus rijke webcammer te worden, heeft tot gevolg dat de plastisch chirurgen in China overuren maken. Want volgens de huidige en toekomstige webcammers is een ding overduidelijk: als je een groot webcammer wilt worden moet je er fantastisch uitzien. En dus heeft 95 procent van hen, zijn of haar gezicht laten chirurgeren.

De meeste Nederlanders zullen dit wel weer afkeuren. Doodgewoon is hier immers al des buurmans gek. Ik begrijp deze drang naar verbetering van het uiterlijk echter maar al te goed. Sinds een paar maanden maak ik een wekelijkse radiocolumn voor Omroep Brabant. En aangezien Omroep Brabant ontzettend hip en happening is, worden de ochtend radioprogramma’s tegenwoordig ook uitgezonden via het televisiekanaal. Voor mij was het snel duidelijk dat ik iets drastisch moest doen met mijn uiterlijk. Het hele televisieverhaal werkte niet in mijn voordeel. En dus heb ik mijn nek en wangen met vijf kilo vet laten inspuiten om net zo’n présence als AFTH Vanderheyden te hebben. Om het succes van Nico Dijkshoorn te evenaren heb ik mijn haarlijn een flink stuk naar achteren laten verplaatsen. En om een stukje van het onoverwinnelijke aura van Arnon Grunberg te verkrijgen heb ik mezelf, via plastische chirurgie, een laf kinnetje laten aanmeten.

Over mijn stem ben ik nog steeds niet tevreden. En dus ben ik, na een leven lang als geheelonthouder te hebben geleefd, begonnen met het drinken van whiskey. Ik zit nu op een fles per dag. Voor mijn succes heb ik nou eenmaal veel over.

   

Steun direct Ralph Posset

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.